Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ξεκινήσαμε !

Είμαστε οι πολλοί και όμως ακόμα νοιώθουμε μόνοι μας. Ένας χωρίς τους πολλούς είναι κανένας. Ενωμένοι είμαστε ακατανίκητοι.
Να μετατρέψουμε την απόγνωσή μας σε δική  τους απόγνωση.
Μας τρομοκρατούν με την επερχόμενη χρεωκοπία. Πρώτα μας την προετοίμασαν, μετά μας την έφεραν και μετά μας απειλούν για το χάος που οι ίδιοι δημιουργούν.
Όλοι εμείς που ξέρουμε να κάνουμε τη γη να καρποφορεί, που ξέρουμε να υφαίνουμε,  που ξέρουμε  να κάνουμε ψωμί το αλεύρι, που ξέρουμε να χτίζουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς.
Θα βάλουμε σε τάξη τα μεγάλα  ερωτήματα που ορθώνονται μπροστά μας. Θα βάλουμε σε τάξη  και σε μεγάλες αρμονίες τις επαγγελματικές μας ικανότητες τόσο του χεριού όσο και του νου  και θα αδράξουμε το αύριο στα χέρια μας.
Με τόλμη, με μεγαλύτερη τόλμη... με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη…

κανένα παιδί χωρίς τροφή
κανένα παιδί χωρίς ρούχα και παπούτσια

υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

Είμαστε πολίτες της Ηλιούπολης που συγκροτήσαμε δίκτυο αλληλεγγύης για τα παιδιά ώστε να ορθώσουμε φραγμό στην ανθρωπιστική κρίση. Να ενεργοποιηθούμε όλοι μας, να δημιουργηθούν πολύπλευρα δίκτυα αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης.
Συλλέγουμε ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής και φροντίδας, βιβλία και παιχνίδια για παιδιά από 0-12 ετών. Στη συνέχεια θέλουμε να συμπεριλάβουμε όλο το φάσμα των παιδιών της διπλανής πόρτας που βιώνουν με άγριο τρόπο καταστάσεις ένδειας, ανέχειας και αφορούν ανάγκες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και τελικά ανάγκες επιβίωσης.
Παράλληλα απαιτούνται δράσεις μαζικής πίεσης στους δημόσιους φορείς. Η τρόικα και η κυβέρνηση της υποτέλειας ωθούν τεράστιες μάζες στο επίπεδο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μία επιλογή έχουμε:    να είμαστε συναδελφωμένοι, αλληλοϋποστηριζόμενοι
                                              να είμαστε ενωμένοι στις αντιστάσεις μας.

Ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας χωρίς δισταγμό

Κανένας μόνος του στην κρίση

Γιατί όλα τα παιδιά είναι τα δικά μας παιδιά,
η ελπίδα για ένα αύριο διαφορετικό