Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Φεστιβάλ Resistance 2013

 Αλληλέγγυο Χωριό
Xwrio Resistance 2013
Φέτος το Resistance Festival θα γεμίσει από την αλληλεγγύη που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα λειτουργεί το Αλληλέγγυο Χωριό. Ένας τόπος συνάντησης των δικτύων, των κοινωνικών ιατρείων, των κοινωνικών φροντιστηρίων και άλλων δομών αλληλεγγύης...
To Σάββατο 22/6, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δομών που συμμετέχουν με θέμα: "Η εμπειρία μας από τις δομές αλληλεγγύης, σκέψεις για την συνέχεια και την ανάπτυξη του κινήματος".
Την Κυριακή 23/6, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα δίκτυα διανομής τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες με θέμα: "Πως αντιμετωπίζουμε την κυβερνητική επίθεση στις δομές".
Επίσης στο Αλληλέγγυο Χωριό, και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ, θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, καφέ και λάδι) τα οποία θα μοιραστούν στα δίκτυα αλληλεγγύης, καθώς και συλλογή φαρμάκων (τα οποία δεν έχουν λήξει) που αντιστοίχως θα μοιραστούν σε κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία. Επίσης θα διατίθενται προϊόντα της ΒΙΟ.Μ.Ε., του πρώτου ελληνικού εργοστάσιου που λειτουργεί υπό τον έλεγχο των εργαζομένων του.
Μέχρι στιγμής συμμετέχουν: Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας, Δίκτυο Αλληλεγγύης Ηλιούπολης "Το Λαγούμι", ΣΠΑΜΕ Πετρούπολης, Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αθήνας, Κοινωνικό Ωδείο, Κίνηση Αλληλεγγύης Κατοίκων και Εργαζομένων Φυλής, Λογιστές Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, Αλληλεγγύη για όλους, Αλληλέγγυοι Δρόμοι Μαρούσι, Εκδόσεις των συναδέλφων, Ομπρέλες Ψυχικού, Κοινωνικό Φροντιστήριο Κερατσινίου, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής, Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου "Χωρίς Μεσάζοντες", Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης Ιλίου, Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου